ELITECAD povezljivost

Popolnoma povezan s svetom projektiranja

ELITECAD je vodilna rešitev za arhitekturno projektiranje, ki vsebuje "vse v enem". Kljub temu pa včasih potrebujete nekaj več. Na voljo je nešteto neposrednih integracij naših partnerjev za sodelovanje in vmesnikov za nemoteno izmenjavo podatkov z drugimi partnerskimi programi. Povezljivost z drugimi projektanti in sistemi je z vsako različico razširjena, kar spodbuja odprto izmenjavo idej, konceptov in ustreznih podatkov. Več podrobnosti bo prenešenih, učinkovitejše bo sodelovanje in uspešnejši bo BIM projekt kot celota.

Vse v enem ali specializiran softver?

V poplavi orodij za projektiranje je včasih težko najti pravi softver za določen namen. Modelirati, izračunati, sodelovati in vizualizirati z aplikacijo vse v enem, ali imeti poseben softver za vsako nalogo? Odgovor je odvisen od načina in zahtev vašega vsakodnevnega dela. Na splošno se pravila, ki veljajo za človeške vire, uporabljajo tudi za programsko opremo. Univerzalneži so idealni za široko področje nalog, zato so v večini primerov prva izbira. V nekateri primerih pa bodo morda potrebni specialisti. To je zelo podobno arhitekturnemu projektiranju.

Profesionalne rešitve "vse v enem", kot je ELITECAD Architecture, uporabnikom omogočajo hitro in učinkovito ustvarjanje modelov zgradb, izpeljavo samodejno ustvarjenih načrtov in izračun mnogih informacij, kot so količine, bruto prostornina, tlorisne površine, ter ustvarjanje visokokakovostnih vizualizacij. Z vmesniki in integracijami je mogoče podatke prenesti v druge aplikacije brez vsake izgube podatkov.

Močni sami, nepremagljivi skupaj

Pod pojmom povezljivosti ELITECAD ponuja številne integracije in vmesnike za izmenjavo podatkov z drugimi aplikacijami. Za začetek z orodjem za upravljanje kritičnih točk, za sodelovanje med udeleženci projekta v procesu BIM, pa tudi za podrobno opisovanje modelov z milijoni elementov knjižnjic, pa vse do izračuna stroškov na podlagi modela z natančnimi cenami komopnent, ELITECAD ponuja veliko število dodatnih funkcij za neposredno sodelovanje partnerjev na projektu. Poleg tega nešteti vmesniki za programe za razpise ali profesionalna orodja za upodabljanje zagotavljajo, da so izpolnjena vsa pričakovanja in zahteve naših uporabnikov.

Dodatne možnosti ponujajo produkti naših partnerjev:
Vmesniki
ELITECAD podpira številne vmesnike ter uvoz in izvoz velikega števila različnih formatov datotek, kar omogoča učinkovito delo v skupini.
 • BIM - Building Information Modeling (informacijsko modeliranje gradenj
  ELITECAD ima certifikat IFC in zagotavlja uvoz in izvoz parametričnih podatkov o zgradbi. Z upraviteljem BCF je mogoče dokumentirati in slediti kritičnim točkam v modelu IFC. Idealno za učinkovito sodelovanje.
 • DXF / DWG
  Vmesnik za uvoz in izvoz DXF/DWG v ELITECAD omogoča prilagodljivo in nastavljivo izmenjavo podatkov z neštetimi produkti. Vmesnik je vedno posodobljen na zadnjo verzijo zaradi sodelovanja z Open Design Aliance.
 • (3D) PDF
  ELITECAD podpira ustvarjanje PDF dokumentov s prepoznavo velikosti papirja. Poleg tega lahko ustvarite 3D PDF datoteke, ki vam omogočajo deljenje modela tudi s tistimi, ki nimajo CAD programov.
 • Lumion
  Ustvarite popolne slike in animacije iz digitalnega modela stavbe. Uvoz iz ELITECAD -a je zelo preprost. En klik in model Lumion se sinhronizira z ELITECAD -om.
 • SketchUp
  Vmesnik za uvoz/izvoz SketchUp omogoča dostop do neštetih knjižničnih elementov. Prenesite želene modele s spleta, na primer iz knjižnice 3DWarehouse.
 • California.pro
  BIM2AVA vam omogoča, da svoj digitalni model stavbe v ELITECAD -u ali datoteko IFC spremenite v komercialni model stavbe za postopek BIM v California.Pro.
 • 3DS
  Izvoz in uvoz datotek 3DS omogoča uporabo 3D geometrije in modelov iz 3DS Max in vseh drugih sistemov, ki lahko berejo ali pišejo ta format datotek.
 • Drugi vmesniki
  Oblaki točk, podatki o terenu, Shape, Interlis, SAT, STL, PNG, JPEG, VRML, U3D, CAD400, Gamma-Ray,...
  Opcijsko: STEP, VDA-FS, IGES2D, IGES3D, CATIA, Inventor, Pro/E

Priporočeni video posnetki

Za več podrobnosti si oglejte naše videoposnetke in ELITECAD@work izobraževalne video vsebine. Redno objavljamo nove vsebine pod Education - Tutorials in na našem YouTube kanalu.