Namestitev & konfiguracija

Pregled
1
Ali ELITECAD podpira delo v virtualnem okolju?
Na splošno, da. Upoštevati morate, da poteka preverjanje kode na strežniku, ki deluje zunaj navideznega okolja. Za informacije če bi licenčni strežnik deloval tudi v navideznem okolju, se obrnite na lokalnega prodajalca.
2
Ali ELITECAD omogoča povezavo v omrežje odjemalec/strežnik?
Ponujamo možnost namestitve odjemalec/strežnik za podjetja z velikim številom zaposlenih in delovnih postaj ali v izobraževalnih centrih. V tem primeru je ELITECAD nameščen le na strežniku. Posamezne delovne postaje kot odjemalec od strežnika dobijo vse potrebne informacije. To močno olajša upravljanje in prihrani čas pri nameščanju posodobitev.
Parametre lahko konfigurirate v ELITECAD nastavitvah. Podroben priročnik za namestitev najdete na namestitvenem pogonu pod ../doc/en/ar/EliteCAD-Konfiguration.pdf
4
Ali ELITECAD dela na MAC računalnikih?
Da. Priporočamo uporabo pripomočka Boot Camp.
5
Moja VR naprava ne deluje več. Kako lahko rešim ta problem?
Očala VR (Oculus Rift) je potrebno povezati z osebnim računalnikom, namestiti in nastaviti potrebne gonilnike ter programsko opremo. Podrobna navodila za prodajalca najdete na https://www.oculus.com/rift/setup/

Ko je nastavitev končana in očala VR nastavljena na lokalno okolje lahko začnete. Okvirno pravilo: če delujejo druge aplikacije VR, to pomeni, da bi moral delovati tudi ELITECAD.

Namig:
Včasih se zgodi, da je HDMI kabel VR očal namesto na visoko zmogljivo grafično kartico priključen na vrata integrirane grafične kartice. V tem primeru VR naprava morda sploh ne bo delovala, čeprav je povezana. Običajno sistem to napako samodejno zaznana med nastavitvijo in obvesti uporabnika.

Če želite v ELITECAD-u uporabljati očala VR mora ustrezna programska oprema (aplikacija Oculus) delovati vzporedno. Zažene se samodejno, vendar je pomembno, da je ne zaprete. Zdaj lahko začnete, aktivirate način korakov v ELITECAD-u in se postavite na naključno točko v modelu. Nato vklopite način VR ali uporabite funkcijo hitrega zagona VR v polju z orodji.
6
Moja igralna konzola ne deluje več. Kako lahko rešim ta problem?
Zakaj moja igralna konzola v ELITECAD-u ne deluje?
Igralne konzole morajo biti vklopljene in povezane z operacijskim sistemom Windows. Običajne naprave, kot sta PS4 in X-Box, so povezane prek Bluetootha ali podobnega protokola. Upoštevajte navodila proizvajalca ali sistema Windows (npr. Nastavitve Bluetooth za Windows).

Moja igralna plošča je sparjena in povezana, če pa pritisnem gumb se v ELITECADU ne zgodi nič!
Za uporabo v ELITECAD-u je potrebno aktivirati igralno konzolo, preverite nastavitve igralne konzole v konfiguracijskem pogovornem oknu "način hoje/vnosne naprave/shader".

Moja igralna konzola je sparjena, povezana in aktivirana v ELITECAD-u, toda osi se ne obnašajo normalno. Nenehno se vrtim okrog osi brez kontrole.
Nekatere igralne konzole imajo različne nastavitve in prednastavitve. Pojdite v nastavitve igralne konzole in izberite pravo prednastavitev (PS4, Xbox, računalnik itd.). Pogovorno okno nudi povratne informacije v realnem času, tako lahko preverite, katere osi in gumbi so aktiirani.

Moja igralna konzola deluje v ELITECAD-u toda želim gumbom dodeliti druge funkcije.
Vsem gumbom na igralni konzoli je mogoče individualno dodeliti prednastavljene ELITECAD funkcije.
7
Kako namestim posodobitve?
Če so na voljo posodobitve se ob zagonu ELITECAD-a prikaže pozdravno sporočilo z informacijami. Odvisno od vaših nastavitev v meniju "OPTIONS" se to običajno preverja mesečno. V meniju „?"-> INTERNETUPDATE lahko tudi ročno preverite ali so na voljo posodobitve.
8
Kako lahko prenesem moje paramete v novo verzijo?
Uporabite lahko funkcijo "Copy" v pogovornem oknu ELITECAD configuration :
ELITECAD configuration
9
Kako lahko shranim moje nastavitve uporabniškega vmesnika in jih prenesem v novo delovno postajo?
To funkcijo najdete v meniju pod SETTINGS – TOOLBARS / KEYBOARD COMMANDS in ADMINSTRATE USER INTERFACE. Podroben opis najdete v priročniku v poglavju 1.3 Orodne vrstice.
ELITECAD user interface settings
10
Kako lahko nastavim interval generiranja varnostnih kopij?
To nastavitev najdete v meniju pod NASTAVITVE - MOŽNOSTI - SHRANI/NALOŽI - RISBA
Configure number of work copies
11
Katere VR naprave so podprte v ELITECAD-u??
V ELITECAD je integrirana tehnologija SteamVR. Imenuje se tudi OpenVR, to je neodvisna izvajalna knjižnica, ki omogoča uporabo različnih naprav VR, kot so Oculus Rift, HTC Vive, Windows Mixed Reality. Poleg tega "framework" vključuje še veliko več funkcij, kot je uporaba številnih ročnih in VR krmilnikov.
Več informacij najdete na naši strani Virtual Reality