ELITECAD Architecture 15

Učinkovitost15 - s tem povzamemo glavne prednosti nove verzije naše programske opreme za arhitekturno projektiranje in modeliranje gradenj.

Ne glede na to, ali ustvarjate individualne zasnove ali velike projekte, ki povezujejo številne ljudi in sisteme po vsem svetu - z ELITECAD Architecture 15 je zagotovljen uspehprofesionalnih BIM projektov.
Poenostavite, pospešite, inovirajte

S temi besedami kratko povzamemo glavne značilnosti ELITECAD Architecture 15. Inovacije se začnejo z dodatnimi izboljšavami pri vašem vsakodnevnem delu v pisarni ali domači pisarni, in segajo do opazno izboljšane povezljivosti s celotnim svetom projektiranja. Vse inovacije in nove funkcije, ki jih je razvila naša ekipa, so bile narejene s poudarkom na omogočanju hitrejšega in učinkovitejšega (timskega) dela. Za ELITECAD Architecture 15 je bolj kot kdaj koli prej značilna vsestranskost.

Naša arhitekturna programska oprema ponuja funkcije in delovne tokove za ustvarjanje vseh faz projekta, od osnutkov do fotorealističnih upodobitev in celo celotnih video sekvenc, vse iz enega vira. Od modeliranja stavb do interaktivnih predstavitev vam ni potrebno uporabiti druge programske opreme, a vendar je tudi izmenjava modelov stavb zdaj lažja kot kdaj koli prej. Nova različica vsebuje veliko novih in izboljšanih vmesnikov za digitalne arhitekturne posnetke ter lažje in bolj produktivno sodelovanje z drugimi načrtovalci. Lokalno učinkovit, globalno sposoben.
Adolf Mollnhuber
Head of R&D
" Z vsako verzijo razvijamo uporabne razširitve in inovativna orodja, neodvisno od kompleksnosti arhitekturnih objektov, ki jih ustvarijo naši uporabniki. ELITECAD Architecture 15 uspešno gradi most med posameznimi projekti in globalno medsebojno povezanostjo. "
Oglejte si ELITECAD predstavitveni dogodek (z angleškimi podnapisi)

Kaj je novega v ELITECAD Architecture 15?

Osredotočite se na bistveno
Najučinkovitejše arhitekturno projektiranje
2D, 3D ali BIM projekt, vsakodnevno delo pri oblikovanju in podrobnem opisu modelov stavb je zdaj enostavnejše in udobnejše kot kdaj koli prej. Neštete izboljšave elementov zasteklitve, oken in vrat zagotavljajo enostavno uporabo in usmerjenost k detajlom. Samodejno ustvarjanje in porezovanje mansardnih sten s strešnimi in nosilnimi elementi, samodejno ustvarjanje pogledov in enostavne funkcije kopiranja ter inteligentno upravljanje elementov knjižnice uporabnikom omogočajo prihranek časa. Noben drug CAD sistem ne naredi arhitekturnega projektiranja tako intuitivnega in učinkovitega kot ELITECAD.
Nemotena izmenjava podatkov
Povezani s svetom projektiranja
ELITECAD je zvezda arhitekturnega načrtovanja. A včasih so zahteve še večje. To zahteva podporo številnih vmesnikov za nemoteno izmenjavo podatkov z drugimi sistemi in partnerji. Za nadaljnjo izboljšanje povezljivosti je bilo uvedenih veliko novih vmesnikov. To vključuje neposredno integracijo platforme BIMcollab in upravitelja BCF, vmesnik za parts4cad s strani CADENAS za dostop do tisoče elementov spletne knjižnice, pa tudi DBD-BIM za klasifikacijo objektov in optimizirane vmesnike za pripravo razpisov.
Več kot le standardi
Naslednja stopnja BIM
Danes je v informacijskem modeliranju stavb predstavljenih več informacij kot kdaj koli prej. Poleg podpore najnovejšemu vmesniku IFC4 za projekte openBIM je omogočeno dodajanje 320 novih vnaprej določenih atributov in integracija naborov lastnosti (pSets) v skladu s standardom buildingSMART, kar olajša dodajanje informacij vašim modelom bolj kot kdaj koli prej. Če objektom dodajate proste atribute in jih vizualizirate z novo funkcijo vizualizacije atributov, imate ves čas jasen pregled za vse sodelujoče projektante. Nov opis atributov omogoča izboljšanje vaših 2D načrtov z informacijami, ki jih ponujajo prosti atributi.
Zaupanje je dobro, nadzor je še boljši!
Izboljšani popisi količin in poročila
Popisi količin in poročila so prejeli številne posodobitve v ELITECAD Architecture 15. Bruto prostornina je zdaj izračunana samodejno in jo je mogoče grafično preveriti v skladu z lokalnimi standardi.
Več možnosti za arhitekturne posnetke
Delo s terenom in oblaki točk
Za izdelavo arhitekturnih posnetkov je bilo dodanih veliko novosti. Funkcija za več modelov terena v enem objektu, georeferenciran uvoz in izbira območja ter manipulacija oblakov točk so le nekateri primeri novih funkcij.
Inovacije višje stopnje
Neštete izboljšave
Poleg glavnih inovacij ELITECAD Architecture 15 je bilo izvedenih nešteto drugih izboljšav in razširitev za izboljšanje uporabnosti, uporabniškega vmesnika, upodobitve ter sistema in konfiguracije.
Visoko učinkovito arhitekturno modeliranje z inteligentnimi načrtovalskimi orodji

Profesionalne arhitekturne zasnove so veliko več kot preprosti gradbeni modeli. Oživijo z uporabo elementov arhitekturnega oblikovanja in razvijejo impresivnost z detajli v modelu. Zato so vrata, okna, elementi zasteklitve, strehe in kritine ključni elementi pri arhitekturnem načrtovanju, saj dajejo zasnovi objekta individualni značaj. Dodajanje elementov knjižnice dodaja življenje arhitekturnim projektom in ponuja popoln vpogled v prihodnost razvoja projekta.

Nova verzija 15 programa ELITECAD Architecture ponuja nešteta orodja za načrtovanje in optimizacijo za nadaljne izboljšave izkušnje projektiranja. Ustvarjanje projektov v rekordnem času ter dodajanje končnih podrobnosti modelu je zdaj enostavnejše kot kdaj koli prej.

Hiter pregled inovacij:
 • Neštete izboljšave za odprtine (elementi zasteklitve, okna, vrata)
 • Samodejna izdelava mansardne etaže z rezanjem sten glede na obliko strehe
 • Enostavnejša izdelava frčad
 • Samodejni pogledi, kopije pogledov za različne variante zasnove
 • Inteligentno upravljanje s knjižnico elementov
 • Optimizirano upravljanje s parametri

Samodejna izdelava mansarde (0:35)
Inteligentne odprtine - okna, vrata, elementi zasteklitve (0:53)
Inteligentno upravljanje s knjižnico elementov (0:38)
Učinkovito ustvarjanje variant zasnove (0:46)
Povezljivost za optimalno izmenjavo podatkov

V času napredovanja digitalizacije in globalizacije je povezljivost temelj sodobnega arhitekturnega projektiranja. Odprta izmenjava podatkov je pomembnejša kot kdaj koli prej. Nemotena izmenjava idej, konceptov in dejanske izvedbe ter modelov v različnih aplikacijah brez izgub podatkov mora biti najpomembnejša zahteva za današnji svet arhitekturnega oblikovanja. Več podrobnosti je mogoče prenašati, učinkovitejše je sodelovanje in uspešnejši je celoten projekt.
Z implementacijo neštetih vtičnikov in vmesnikov za zunanje platforme je glavno vodilo pri razvoju ELITECAD Architecture 15 povezljivost. To nam omogoča, da dvignemo že tako učinkovit BIM proces na višjo raven.

Hiter pregled inovacij:
 • BIMcollab in BCF manager
 • DBD-BIM (za nemški trg)
 • parts4cad by CADENAS
 • Optimizirani in razširjeni vmesniki (izdelava razpisov, DXF, SketchUp, Lumion, CPIXML in mnogi drugi)
3D platforme - Parts4cad (1:07)
Klasifikacija objektov z uporabo DBD-BIM - le za nemški trg (0:49)
Sodelovanje z uporabo BIMcollab (0:57)
Več informacij v vašem projektu: BIM & atributi

Ko govorimo o oblikovanju in izmenjavi modelov stavb, je izraz BIM bolj aktualen kot kdaj koli prej. Verjetno najpomembnejša črka te kratice, "I", pomeni informacijo. Modeli, objekti in inteligentne gradbene komponente zagotavljajo informacije s svojimi lastnostmi in atributi. Več informacij, ki smo jih v fazi načrtovanja že vnesli v model, boljša je uporabnost v nadaljnem procesu BIM. Naš cilj je nemotena izmenjava podatkov med sodelujočimi projektanti, različnimi softveri in strokami. Vse informacije v modelu lahko uporabijo vsi sodelavci na projektu za učinkovitejši proces projektiranja.

Poleg obstoječih parametričnih atributov, ki samodejno izhajajo iz geometrijskih lastnosti modela, ELITECAD Architecture 15 ponuja pomembno izboljšane funkcije za dodajanje prostih atributov objektom in gradbenim komponentam. Po eni strani so vsi splošni atributi in skupine lastnosti (pSet), določeni s standardom buildingSMART, vključeni v standardno konfiguracijo ELITECAD -a. Po drugi strani pa izboljšani upravitelj lastnosti zdaj ponuja obsežne funkcije za dodajanje kakršnih koli informacij objektom z uporabo prostih atributov.

Poleg tega je izboljšanih nešteto funkcij za nemoteno integracijo in uporabo prostih atributov. To vključuje popise količin in poročila, možnost dodajanja informacij 2D načrtom z novo funkcijo opis atributa, barvni prikaz modelov glede na vrednosti atributov in izboljšane informacije o elementih knjižnice z uporabo atributov, kot so številke artiklov in podrobne lastnosti s strani proizvajalca.
  Atributi skladni z openBIM standardom (0:56)
  Hiter pregled inovacij:
  • IFC4 vmesnik in nove opcije za uvoz in izvoz
  • Predefinirane skupine lastnosti in atributi v skladu s standardom openBIM (buildingSMART)
  • Prosti atributi
  • Vizualizacija atributov za grafični prikaz lastnosti in podatkov
  • Opis atributov za enostavno, a podrobno označevanje načrtov
  Opisovanje atributov (0:41)
  Vizualizacija atributov (0:32)
  Količine

  Obsežen seznam inovacij dopolnjujejo dodatne izbojšave v zvezi s količinami in poročili. Ena večjih novosti je samodejni izračun bruto količine.
   V ELITECAD Architecture 15 se ti podatki izračunajo v skladu z lokalnimi standardi na podlagi bruto površine tal in ustreznih višin. Poleg tega je omogočen grafični prikaz bruto prostornine za namen preverjanja.

   Hiter pregled inovacij:
   • Bruto prostornina in grafično preverjanje v skladu z lokalnimi standardi
   • Popisi količin za preklade in senčila
   • Grafični prikaz izračuna površin prostorov
   • Optimizirana poročila
   Gross-volume according to standards (0:35)
   Digitalni arhitekturni posnetki
    Vsak arhitekturni objekt se nahaja na določeni lokaciji, ki je lahko določen teren ali obstoječa gradnja. Objekt vpliva na okolico in obratno. Zato je uvoz podatkov okolice objekta pomembna podlaga za upodabljanje in modeliranje terena in zgradb. Odvisno od situacije se lahko obdelava zajetih podatkov izvede na različne načine, zato je pomembno zagotoviti prilagodljive in učinkovite možnosti za ravnanje s temi podatki. ELITECAD Architecture 15 vsebuje nešteto novosti in izboljšav za optimizacijo obdelave podatkov o terenu in oblaku točk.
    Model objekta iz oblaka točk (0:51)
    Model terena iz geodetskih podatkov (0:40)
    Hiter pregled inovacij:
    • Modul za teren
     • Več terenov v enem projektu
     • Kopiranje terena
     • Georeferenciran teren
    • Oblak točk
     • E57, LAS in LAZ datoteke za uvoz oblaka točk
     • Izbira območja
     • Enostavna manipulacija, brisanje in združevanje točk
     • Obsežna konfiguracija upodobitve
    Neštete druge izboljšave

    Nova različica vsebuje nešteto drugih izboljšav na področju 2D načrtovanja, uporabnosti ter sistema in konfiguracije. ELITECAD Architecture 15 ponuja številne inovacije na vseh področjih in se znova uvršča med najboljša orodja za procese arhitekturnega projektiranja v sektorju AEC. Seznam vseh inovacij in razširitev najdete v Dokumentu z inovacijami.
    Vse inovacije podrobneje
    Tukaj si lahko shranite pregleden dokument o inovacijah in izboljšavah v ELITECAD Architecture 15.
    Izkusite glavne poudarke predstavitvenega dogodka